Howtoplay speelgoedboxen: elke werkdag vóór 15:00 besteld, morgen in huis

over ons

Howtoplay: een initiatief van de makers van Howtotalk

Howtoplay is een initiatief van de makers van Howtotalk. Heleen de Hertog, Co-Founder Howtoplay: ‘We kregen via Howtotalk veel vragen van ouders over kindontwikkeling en welk speelgoed je het beste kan kopen passend bij de leeftijdsfase van hun kinderen. Met onze kennis van Montessori, gecombineerd met de nieuwste inzichten op het gebied van kindontwikkeling en optimale breinontwikkeling ontwikkelden we speelgoedboxen die perfect aansluiten op verschillende leeftijdsfases. Onze missie is om dit voor meer mensen bereikbaar en gemakkelijk te maken op een leuke en verantwoorde manierinzichten, advies én Howtotalk tips, voor een vriendelijke prijs.

We empoweren ouders in het bewust worden van hun rol in de ontwikkeling

Heleen De Hertog: 'Als ouder weet je eigenlijk niet welk speelgoed je wanneer moet geven. En hoeveel speelgoed geef je je kind dan? Er is geen uitleg hoe je het inzet en wat een stuk speelgoed doet voor de motorische, sensorische en cognitieve ontwikkeling van een kind. Het is prachtig verwerkt in de Montessori visie vanaf de geboorte. Vanuit onze ervaring en expertise met Howtotalk, een manier van communiceren die nauw aansluit bij de pedagogische visie van Montessori zijn we ons daar verder in gaan verdiepen en zo ontstond Howtoplay.

Ouderschapsjourney staat centraal


Co-Founder Thomas de Hertog: 'In de lijn van Howtotalk en Howtogrow, het bewust ouderschapsplatform wat ik tijdens mijn studie vanuit de VS ontwikkelde, was het een logische stap om ouders nog meer te ondersteunen in hun ouderschapsjourney met de meest optimale ontwikkeling van hun kind.' Samen met Thomas, inmiddels afgestudeerd, breiden ze hun activiteiten uit in 2024 met Howtoplay, spelend ontwikkelen vanaf dag één. Thomas: ‘De eerste vijf jaar van een mensenleven zijn cruciaal en het meest bepalend voor het welzijn en geluk van dat leven. Dit inzicht was onze drijfveer om te beginnen met Howtoplay en om bij te dragen aan een betere wereld. En gaaf dat we inmiddels als founders zo met elkaar samenwerken, daar heeft Howtotalk zeker aan bijgedragen.'

Duurzaam en veilig — vandaag en morgen

’We weten wat een cruciale rol de speeltijd speelt in de groei van kinderen en streven ernaar producten te creëren die dit essentiële aspect van de ontwikkeling verrijken. Onze speelgoedboxen zijn ontwikkeld en samengesteld met experts, om ervoor te zorgen dat ze niet alleen entertainen, maar ook bijdragen aan de cognitieve, motorische en sociale vaardigheden die de basis vormen van een levenslange leerervaring.
Wij streven naar een duurzame toekomst. Wij werken met FSC-gecertificeerd hout en minimaliseren het gebruik van plastic. We houden ons aan de strengste Europese veiligheidsvoorschriften om ervoor te zorgen dat onze producten betrouwbaar en veilig zijn voor je kind.

Een community van betrokkenheid en kennis

Howtoplay is meer dan een merk; het is een community. We bieden ondersteuning, advies en betrouwbare bronnen om je te helpen het meeste uit onze producten te halen. Van heldere en praktische boekjes (Play Guides) die bij elke speelgoedbox worden geleverd tot onze customer care, we ondersteunen je bij elke stap in de ontwikkeling van je kind.

Empower je ouderschap met Howtoplay

Maak de ontwikkeling van je kind een prioriteit met Howtoplay, waar je kind de ruimte heeft om te groeien, leren en ontdekken in een omgeving die hun ontwikkeling ondersteunt. En je je als ouder empowered voelt bij de ondersteuning van je kind.

Ontdek, Speel, Groei

Ontdek de Howtoplay speelgoedboxen

Selecteer een speelgoedbox afgestemd op de leeftijd en ontwikkelingsfase van je kind. Elke box is gevuld met deskundig geselecteerd speelgoed om leren en groei te bevorderen. We leveren aan huis; het enige wat je doet is uitpakken en met je kind op avontuur gaan in de wereld van spelend leren.

Start nu

Je kunt op elk moment een box overslaan of annuleren.