Howtoplay speelgoedboxen: elke werkdag vóór 15:00 besteld, morgen in huis

Kennis als drijfveer

Expert in kindontwikkeling

Bij Howtoplay geloven we in een totaalaanpak voor de ontwikkeling van kinderen. Ons assortiment omvat meer dan speelgoed en meubels; het zijn doordachte ontwikkelingstools die leren en groeien stimuleren. Onze kennis is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en pedagogische inzichten. Hiermee ondersteunen we ouders bij het creëren van een stimulerende omgeving waarin een kind groeit, ontdekt en zelfvertrouwen opbouwt.

De kracht van kennis & onderzoek

Door samen te werken met specialisten uit diverse opvoedingsdomeinen zorgen we ervoor dat onze producten aansluiten bij de laatste inzichten in kindontwikkeling. Deze inzet voor kwaliteit komt tot uiting in onze aandacht voor wetenschappelijke studies en onderwijsmaterialen, die de basis vormen van onze producten. Geïnspireerd door het werk van Maria Montessori en recente bevindingen over de breinontwikkeling van kinderen, zijn onze producten zowel wetenschappelijk verantwoord als rijk aan informatie.

Pedagogische filosofieën als basis

De samenstelling van onze speelgoedboxen en het ontwerp van onze meubels zijn sterk geïnspireerd door gerespecteerde pedagogische stromingen zoals Montessori, Pikler en Reggio Emilia. Met onze boxen volg je een ontwikkelingsprogramma die je kind helpt om zelfstandig en vaardig te worden. Met onze producten creëer je een rijke leeromgeving die natuurlijke nieuwsgierigheid en zelfontdekking stimuleert. Met onze bijbehorende playguides leren we je hoe je zelfstandig spelen stimuleert, innerlijke motivatie creëert en verbindend grenzen stelt. Simpel, compact en vanaf dag één.  

Onze fundamenten

Dr. Maria Montessori's klassiekers

Werken zoals 'Het Kind in het Gezin' en 'The Absorbent Mind' zijn essentieel geweest voor het vormgeven van onze kennis over de ontwikkelingsbehoeften van kinderen.

Pedagogische visies

Het boek 'Montessori: De Wetenschap achter het Genie' van Angeline Stoll Lillard en de pedagogische visies van Emmi Pikler en Reggio Emilia bieden wetenschappelijke kennis die onze aanpak verrijken.

Howtotalk methode

Passend bij de ontwikkeling van je kind nemen we je mee in de Howtotalk-methode. Je leert om vanaf dag één op een verbindende manier te communiceren met je kind.


Breinontwikkeling

We maken wetenschappelijke inzichten over breinontwikkeling toegankelijk. We baseren ons op boeken als "Het Hele Brein, Het Hele Kind" van Daniel J. Siegel en Tina Payne Bryson.

Bestel nu

Je kunt op elk moment een box overslaan of annuleren.

Waarom Howtoplay een vertrouwde keuze is

Bij Howtoplay draait alles om een filosofie die de volledige groei van kinderen omarmt, verrijkt met onderwijskundige inzichten en expertise. Onze producten laten zien hoezeer we geloven in het ontsluiten van potentieel, het aanmoedigen van nieuwsgierigheid en het begeleiden van elk kind op hun pad naar zelfverzekerdheid en zelfredzaamheid.

Ontdek, Speel, Groei

Ontdek de Howtoplay speelgoedboxen

Selecteer een speelgoedbox afgestemd op de leeftijd en ontwikkelingsfase van je kind. Elke box is gevuld met deskundig geselecteerd speelgoed om leren en groei te bevorderen. We leveren aan huis; het enige wat je doet is uitpakken en met je kind op avontuur gaan in de wereld van spelend leren.

Start nu

Je kunt op elk moment een box overslaan of annuleren.