0+

MAANDEN

De sleutel tot stimulerende ontwikkeling

In de vroege stadia van het leven is elke ervaring een bouwsteen in de ontwikkeling van een kind. Het zorgvuldig selecteren van speelgoed en activiteiten voor je baby kan een fundamentele rol spelen in hun stimulerende ontwikkeling. De vraag die veel ouders stellen, is: hoe kies je het speelgoed dat niet alleen vermaakt, maar ook bijdraagt aan de groei en ontwikkeling van hun kleintje?

De Sleutel tot Stimulerende Ontwikkeling
Volgens Jean Piaget, een Zwitserse psycholoog bekend om zijn werk in kinderpsychologie, ligt een deel van het antwoord in het principe van 'assimilatie'. Dit proces beschrijft hoe kinderen nieuwe ervaringen koppelen aan wat ze al weten. Wanneer je baby bijvoorbeeld al weet hoe hij met een rammelaar moet schudden en je introduceert een nieuw object zoals een blikje met droge bonen, zal het herkenbare geluid het kind helpen het nieuwe voorwerp te begrijpen en er een verband mee te leggen.

Betekenisvol leren
Dit inzicht is krachtig omdat het ons laat zien dat leren niet alleen gaat over het opdoen van nieuwe kennis, maar ook over het verbinden en uitbreiden van wat al bekend is. Het geeft betekenis en context aan het leerproces, waardoor het leerzaam en leuk wordt.

Speelgoed kiezen met inzicht
Voor een pasgeborene die gefascineerd is door het gestreepte overhemd van papa, zou het introduceren van speelgoed met soortgelijke patronen kunnen helpen om hun visuele vaardigheden te ontwikkelen. Of voor een tien maanden oude ontdekkingsreiziger die ziet hoe een steentje in het water zinkt, zou speelgoed dat drijft en zinkt, een manier kunnen zijn om te experimenteren met drijfvermogen en zwaartekracht.

Observeren en stimuleren
Het belangrijkste is dat je als ouder observeert en inspeelt op de voorkeuren en de interacties van je baby. Met de juiste tools in handen – of het nu een zorgvuldig gekozen speelgoedbox is of alledaagse objecten thuis – kun je een omgeving creëren die rijk is aan leerervaringen. En hoe eerder je begint met stimuleren, hoe rijker de vruchten die het zal afwerpen voor de cognitieve en sensorische ontwikkeling van je baby.

Howtoplay: spelend ontwikkelen vanaf dag één
Bij Howtoplay geloven we in de kracht van spelend leren. Onze speelgoedboxen zijn zorgvuldig samengesteld om je kind op elk ontwikkelingsmoment het juiste speelgoed te bieden. Met de meegeleverde play guide ben je als ouder goed geïnformeerd en uitgerust om je kind door elke nieuwe fase te leiden. Want de wereld ontdekken, dat doe je het beste spelenderwijs

MAANDEN

Producten uit dit artikel

0 - 4 maanden speelgoedbox

Ontdek de wereld met je baby via de Newborn Navigator. Deze speelgoedbox bestaat uit contrastrijke speelitems voor de newborn fase.

5 - 6 maanden speelgoedbox

Begeleid de ontdekkingstocht van je baby. Deze speelgoedbox prikkelt de zintuigen en stimuleert de motoriek van het reiken en grijpen.

7-8 maanden speelgoedbox

Stimuleer je baby in deze ontwikkelingsfase. Deze speelgoedbox bevordert de ontwikkeling van je baby en nodigt uit tot bewegen en plezier maken.

Ontdek, Speel, Groei

Ontdek de Howtoplay speelgoedboxen

Selecteer een speelgoedbox afgestemd op de leeftijd en ontwikkelingsfase van je kind. Elke box is gevuld met deskundig geselecteerd speelgoed om leren en groei te bevorderen. We leveren aan huis; het enige wat je doet is uitpakken en met je kind op avontuur gaan in de wereld van spelend leren.

Start nu

Je kunt op elk moment een box overslaan of annuleren.